Varčna PVC okna

Če pogledama energijsko bilanco hiše, mora biti hiša zelo dobra izolirana . Pomemben je zunanji ovoj hiše (stena) in streha. Okna so naslednji element stavbe skozi katera lahko uhaja največ toplote. Okna imamo zaradi svetlobe, da nam svetloba osvetli prostor, imamo jih, da nam omogočijo prezračevanje prostorov in hkrati nas okna ščitijo pred zunanjimi vplivi, vremenskimi in drugimi. Tehnologija izdelave pvc oken je zelo napredovala.
Odločili smo se, da bomo prenovili stara okna. Iz dneva v dan narašča potreba po zmanjševanju porabe energije za ogrevanje. Želimo zmanjšati toplotne izgube in maksimalno izkoristiti sončno energijo. Stroški, ki jih imamo z energijo iz leta v leto naraščajo, zato smo lahko prepričani, da bomo z nakupom kvalitetnih oken stroške, ki jih bomo imeli z nakupom, oziroma z menjavo sterih oken, povrnili že v dveh do treh let.
Okna so izdelana iz različnih materialov. Zelo so priporočljiva pvc okna. So zelo kvalitetna in za isto ceno ali pa za nižjo ceno lahko dobimo veliko več kot, če se odločimo za lesena okna. Veliko ljudi prisega na naravne materiale, vendar je tudi plastika tako kvalitetno izdelana, da je kvaliteta plastičnih oken enaka kvaliteti , ki jo imajo lesena okna. Kaj morajo dosegati varčna pvc okna:

• To so okna, ki imajo majhne toplotne izgube
• V veliki meti prepuščajo sončno sevanje
• Biti morajo zrakotesna

Kvalitetna pvc okna z majhnimi toplotnimi izgubami morajo imeti vrhunske okenske okvirje, okenska krila in zelo kvalitetno zasteklitev. Ti trije elementi so odločilni za okna , če želimo imeti kvalitetna pvc okna. Velik napredek glede toplotne izolacije pripomorejo emisivni nanosi na notranjost stekla, ki je obrnjen v medstekleni prostor. Tako toplotno zaščitene stekla manj prepuščajo sončno sevanje. Sodobna pvc okna imajo običajno dvojno ali trojno zasteklitev. S trojno zasteklitvijo s toplotno prehodnostjo manjšo od 0,8Wm2 K se vgrajuje predvsem v pasivne hiše, to so energetsko varne hiše.

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !